Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
ODGcast, epizoda 20 - Deprogramiranje akulturacije i druge stvari
0:00
-38:36

ODGcast, epizoda 20 - Deprogramiranje akulturacije i druge stvari

Poslušajte da saznajte što to zapravo znači

Zdravo, danas pričamo o nekom blogu na koji sam naišao i činio mi se zanimljiv. Blog priča o više stvari, ali najviše ga brine ili smeta kako se subverzije klišeja/žanra ustale i postanu toliko očekivane da izgube originalni smisao i sve je na kraju inverzija neke stvarnosti.

Za autora se to primjećuje u sveopćoj pop kulturi i pisanoj riječi, pa se i proširilo do TTRPG-ova.

Ti problemi su:

  • Centrizam igrače skupine

  • Vršenje utjecaja kockom

  • Izvjesnost i neizvjesnost

  • Pasivnost igrača

Prozborit ćemo i prodiskutirat o navedenim točkama i dati svoje mišljenje i mudrost te se naravno ne složiti međusobno, a ni s autorom.

Zapravo nas veoma zanima što imate za reći o ovome pa vas molimo da postavite pitanja na discordu u forumu rasprave. Do slušanja.

Spomenuto:

Blog post sa substacka Primeval Patterns

Primeval Patterns
Deprogramming Design Inversions
There is something in human nature that intrigues us about the possibility of the underdog winning. The underdog’s victory is a sign that, even if one is crushed under the heel of something and expects to lose, it’s still possible to turn things around. This possibility fascinates us and inspires some towards strength and creativity…
Read more

Kao i uvijek, posjetite nas na našoj internetskoj stranici ODG-a i pridružite se ovoj i drugim raspravama na našem Discord serveru.

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. (Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar [koji ćemo mi uhvatiti] i navedite željenu platformu)

0 Comments
Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
Službeni podcast One Druge Grupe u kojem Danijel i Karlo pričaju o svemu i svačemu vezanom uz naš omiljeni hobi i omiljenu udrugu, a bude tu i pokoji gost.
Posjetite našu internetsku stranicu: https://odgrpg.org