Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
ODGcast, epizoda 19 - Frakcije
0:00
-33:46

ODGcast, epizoda 19 - Frakcije

Hola, danas smo s vama i pričamo o veoma važnoj temi - frakcije. To je riječ koja zapravo znači nešto drugo, ali ju mi koristimo na određen način, kao i mnogi drugi u ovom hobiju. Frakcije su veoma važne i mogao bih pričati o njima satima, no epizoda traje samo 30-ak minuta. Zato ću ovdje poslagat nekoliko zgodnih primjera iz meni dragih igara.

Blades in the Dark

BitD knjiga GM-u daje kao dobro početnu točku sljedeću situaciju:

Stranica 204, Starting the Game poglavlje

Ovaj kratki opis početne situacije dobar je primjer kako lako uz pomoć frakcija stvoriti dramu i omogućiti igračima da lako očitaju zbivanja, te stvore planove koji će potaknuti radnju. Dvije frakcije (+ igrači) zaratile su, postoji prilika ići u rat, zavaditi dvije strane, otkriti ubojicu, lagati, varati, napraviti duplu prevaru, itd.

Esoteric Enterprises

Ova igra ima veoma zanimljiv način stvaranja mračnog svijeta podzemlja, kriminala i magije koji su okosnica igre. Kroz razne tablice, malo crtanja i mašte dobit ćete živući svijet u kojem se zakuhtavaju svakakvi scenariji i koji samo čeka da nekoliko igrača uđe u njega i poremeti sve.

Esoteric Enterprises, karte i frakcije nastale tehnikom generiranja iz knjige

Spomenuto:

Linear Guild

Planescape Factions

Birthright Campaign Setting

Dark Sun Campaign Setting

Esoteric Enterprises

Reign

Kao i uvijek, posjetite nas na našoj internetskoj stranici ODG-a i pridružite se ovoj i drugim raspravama na našem Discord serveru.

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. (Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar [koji ćemo mi uhvatiti] i navedite željenu platformu)

"Almost in F" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 4.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

0 Comments
Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
Službeni podcast One Druge Grupe u kojem Danijel i Karlo pričaju o svemu i svačemu vezanom uz naš omiljeni hobi i omiljenu udrugu, a bude tu i pokoji gost.
Posjetite našu internetsku stranicu: https://odgrpg.org