Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
ODGcast, epizoda 17 - Promjene
0:00
-36:28

ODGcast, epizoda 17 - Promjene

Štok i vjeverica

Dobro jutro, slušatelji.

Kad god ovo poslušate pričat ćemo o tome što se događa u našim glavama kada počnemo igrati nove igre. Ljudi, kao i ostale životinje, vole rutinu i osjećaju se sigurno u njoj. Stoga, kada okrenemo rutinu naglavačke, isprobamo nešto novo i divlje, dio našeg mozga zvan amigdala kaže “NE!” i odbija to prihvatiti iz čistog straha. No, mi smo pametna bića i možemo reći “NE!” amigdali nazad, boriti se protiv poriva protiv promjene. Malo karikiram ali svejedno kada želite naučiti novi sustav, isprobati novu i drugačiju igru nešto vas koči i govori vam da se radije vratite na staro i poznato, da je ovo novo lošije i nije vrijedno truda. To je prepreka s kojom vam ODG nastoji pomoći.

Stoga, napravite taj korak, isprobajte nešto novo, vidite što sve svijet igara nudi i možda upoznate vaš novi, omiljeni sustav.

P.S. Mislim da sam se u epizodi pogubio govoreći o emulator/simulator i nemam više blage na što sam mislio pa evo objašnjenje o razlici između dva termina sa stack exchange stranice:

Emulation is the process of mimicking the outwardly observable behavior to match an existing target. The internal state of the emulation mechanism does not have to accurately reflect the internal state of the target which it is emulating.

Simulation, on the other hand, involves modeling the underlying state of the target. The end result of a good simulation is that the simulation model will emulate the target which it is simulating.

Spomenuto:

Fate Core

Mage: The Ascension

Brindlewood Bay

Whitehack

MojTV.hr, popis trilera iz 90-ih

The Sword, The Crown, and the Unspeakable Power (SCUP)

Age of Wonders 4

Model "Kübler-Ross"

Black Sabbath - Changes

Kao i uvijek, posjetite nas na našoj internetskoj stranici ODG-a i pridružite se ovoj i drugim raspravama na našem Discord serveru.

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. (Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar [koji ćemo mi uhvatiti] i navedite željenu platformu)

0 Comments
Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
Službeni podcast One Druge Grupe u kojem Danijel i Karlo pričaju o svemu i svačemu vezanom uz naš omiljeni hobi i omiljenu udrugu, a bude tu i pokoji gost.
Posjetite našu internetsku stranicu: https://odgrpg.org