Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
ODGcast, epizoda 14 - NPC-evi
0:00
-39:02

ODGcast, epizoda 14 - NPC-evi

Je li grijeh ubiti NPC-a?

Zdravo ti tamo, ostani malo i poslušaj. Ovog utorka pričamo o NPC-evima, likovima koje igrači ne igraju, nego ih igra GM, koji je također igrač, i, uz to, igrači nekada mogu igrati NPC-eve. Pa eto. Osim što pronalazimo smisao u svemu tome, dajemo i nadobudnim GM-ovima savjete i istražujemo što čini dobrog, a što lošeg NPC-a. A budu tu i još neke rasprave i pitanja i savjeti i slično.

Pozivamo Vas, da baš Vas, da se pridružite u raspravi na ODG Discord serveru i kažete nam što Vama čini dobrog/lošeg NPC-a.

P.S. Došlo je do nekakvih tehničkih problema s audio zapisom na nekoliko dijelova pa vas molimo za razumijevanje. Ne znamo do čega je, ali ne ometa pretjerano uživanje u zvuku.

Spomenuto:

Sendvič tehnika

Doomscrolling i kako si pomoći

Scena iz filma Feast (2005)

Evo i dvije slike iz jednog mog gejma: Prva slika prikazuje hrpu važnih NPC-a grupiranih prema tome kojoj skupini pripadaju, ugrubo. Ovo je dosta dobar način za prikazivanje likova i njihovih veza kada igrate igru koja ima puno likova. Druga slika je komične naravi, iz istog gejma, i prikazuje politički alignment chart skupina i podskupina iz tog svijeta. Ovo je isto dobar način, barem za GM-a, da razmisli o tome što rukovodi NPC frakcije.

Kao i uvijek, posjetite nas na našoj internetskoj stranici ODG-a i pridružite se ovoj i drugim raspravama na našem Discord serveru.

Isto tako, uhvatite ovaj podcast i na Spotifyu. (Ako nas želite uloviti i na kakvoj drugoj lokaciji, bacite komentar [koji ćemo mi uhvatiti] i navedite željenu platformu)

0 Comments
Ona Druga Grupa
Onaj Drugi Podcast
Službeni podcast One Druge Grupe u kojem Danijel i Karlo pričaju o svemu i svačemu vezanom uz naš omiljeni hobi i omiljenu udrugu, a bude tu i pokoji gost. Posjetite našu internetsku stranicu: https://odgrpg.org
Listen on
Substack App
Google Podcasts
Spotify
YouTube
RSS Feed
Email mobile setup link
Appears in episode
ODG